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Communication Dans Un Congrès Année : 1990

Influence de la quantité de matière sèche ingérée et du temps de séjour des aliments sur la digestibilité de la ration par la chèvre laitière

Résumé

Simultaneous measurements of organic matter digestibility (OMD) and mean retention time (MRT) of diets containing various proportions of hay and concentrate (bran or beet pulp) were taken in lactating and dry goats. When the effects of hay and concentrate feeding were ignored, the OMD decreased by 0.5 and 1.3 points resp. as the DM intake level increased by 10 g/kg LW and MRT decreased by 5 h
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1990_Najar RND MSI Tps séjour_1.pdf (129.76 Ko) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-01888267 , version 1 (04-06-2020)

Identifiants

  • HAL Id : hal-01888267 , version 1
  • PRODINRA : 436597

Citer

Taha Najar, Sylvie Giger-Reverdin, Daniel Sauvant, Claude Poncet. Influence de la quantité de matière sèche ingérée et du temps de séjour des aliments sur la digestibilité de la ration par la chèvre laitière. 5. Journees sur l'Alimentation et la Nutrition des Herbivores, Mar 1989, Paris, France. ⟨hal-01888267⟩
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