Role of agronomic and bread-making practices in sourdough microbial diversity and bread nutritional and organoleptic properties
Elisa Michel
(1)
,
Stephane Guezenec
(1)
,
Judith Legrand
(2)
,
Isabelle Goldringer
(2)
,
Simon Rousselot
,
Véronique Chable
(3)
,
Estelle Serpolay-Besson
,
Matthieu Barret
(4)
,
Marie-Noelle Madec
(5)
,
Florence Valence
(5)
,
Philippe Roussel
,
Serge Casaregola
(6)
,
Laurent Marteau
,
Florent Mercier
,
Gilles Simmoneaux
,
Michel Perrin
,
Xavier Dell'Armi
,
Emilien Brochet
,
Hélène Simon-Chaudy
,
Lili Moyses
,
Xavier Dousset
(7)
,
Bernard Onno
,
Delphine Sicard
(1)
1
SPO -
Sciences Pour l'Oenologie
2 GQE-Le Moulon - Génétique Quantitative et Evolution - Le Moulon (Génétique Végétale)
3 SAD Paysage - SAD Paysage
4 IRHS - Institut de Recherche en Horticulture et Semences
5 STLO - Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf
6 MICALIS - MICrobiologie de l'ALImentation au Service de la Santé
7 SECALIM - SECurité des ALIments et Microbiologie
2 GQE-Le Moulon - Génétique Quantitative et Evolution - Le Moulon (Génétique Végétale)
3 SAD Paysage - SAD Paysage
4 IRHS - Institut de Recherche en Horticulture et Semences
5 STLO - Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf
6 MICALIS - MICrobiologie de l'ALImentation au Service de la Santé
7 SECALIM - SECurité des ALIments et Microbiologie
Elisa Michel
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1292254
- IdHAL : elisa-michel
- ORCID : 0000-0003-4888-0732
Judith Legrand
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1225917
- IdHAL : judith-legrand
- ORCID : 0000-0001-5157-9268
Isabelle Goldringer
- Fonction : Auteur
- PersonId : 749261
- IdHAL : isabelle-goldringer
- ORCID : 0000-0002-2564-4043
Simon Rousselot
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1042500
Estelle Serpolay-Besson
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1048714
Matthieu Barret
- Fonction : Auteur
- PersonId : 745026
- IdHAL : matthieu-barret
- ORCID : 0000-0002-7633-8476
- IdRef : 136763251
Florence Valence
- Fonction : Auteur
- PersonId : 749704
- IdHAL : florence-valence
- ORCID : 0000-0002-4834-086X
- IdRef : 224011812
Philippe Roussel
- Fonction : Auteur
- PersonId : 1071364
Laurent Marteau
- Fonction : Auteur
Florent Mercier
- Fonction : Auteur
Gilles Simmoneaux
- Fonction : Auteur
Michel Perrin
- Fonction : Auteur
Xavier Dell'Armi
- Fonction : Auteur
Emilien Brochet
- Fonction : Auteur
Hélène Simon-Chaudy
- Fonction : Auteur
Lili Moyses
- Fonction : Auteur
Bernard Onno
- Fonction : Auteur
- PersonId : 969389
- IdRef : 112199763
Delphine Sicard
- Fonction : Auteur
- PersonId : 737454
- IdHAL : delphine-sicard
- ORCID : 0000-0002-6570-3212
Résumé
Role of agronomic and bread-making practices in sourdough microbial diversity and bread nutritional and organoleptic properties. 7. international symposium on sourdough