Les Schizosaccharomyces et leurs effects désacidif iants en vinification, Colloque International d'Oenologie d'Arc et Senans, Doubs. Vigne et Vins ITV, p.31, 1973. ,
La désa cidification biologique des vins blancs par les Schizosaccharo myces, CR Agric France, vol.71, p.432, 1985. ,
Growth kinetics of Schizosac charomyces pombe under various culture conditions: influence of pH, malate ethanol and oxygenation, Appl Microbiol Bio technol, vol.33, p.581, 1990. ,
, Zum chemismus des apfelsaureabbaues mit einer hefe der gattung Schizosaccharomyces. Wein-Wiss, vol.18, p.411, 1963.
Malolactic fermentation, Adv Appl Microbiol, vol.9, p.300, 1967. ,
A study of the maloalcoholic fermentation pathway in S. pombe, Biochem J, vol.217, pp.585-588, 1984. ,
Biological deacidification of wine by Schizosaccharomyces pombe entrapped in Ca-alginate gel, Am J Enol Vitic, vol.40, p.240, 1989. ,
The metabolism of 1-malate and oth ers compounds by Schizosaccharomyces pombe, Archiv Mikro biol, vol.46, p.328, 1963. ,
Malate transport in S. pombe, J Bacteriol, vol.168, pp.1439-1443, 1986. ,
Etude des levures Schizosaccharomyces pombe métabolisant l'acide !-malique, Archiv Mikrobiol, vol.48, p.165, 1964. ,
Deacidification of white table wines through partial fermentation with S. pombe, Am J Enol Vitic, vol.30, p.48, 1979. ,
Les Schizosaccharo myces en vinification: levures indésirables ou facteurs de qual ité, Microbiologie Aliments Nutrition, vol.6, pp.69-76, 1988. ,
Malate utilisation by Schizosaccharomyces pombe, Biotechnol Lett, vol.10, p.472, 1988. ,
Action de quelques facteurs du milieu sur le métabolisme de l'acide malique par Saccharomyces et Schizosaccharomyces au cours de la fermentation alcoolique, Sei Aliment, vol.2, p.312, 1982. ,