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Communication Dans Un Congrès Année : 2016

Prédiction de la composition en acides gras de la viande bovine en fonction de l’alimentation des animaux par méta-analyse

Résumé

A meta-analysis on the influence of dietary lipid or fatty acid (FA) contents on beef FA composition was conducted using the “ω3Meat” database. This database contains bibliographic data posterior to year 2000 related to the impact of cattle farming system parameters on beef FA composition. The results of the meta-analysis pointed that 1) The proportion of C18:3 n-3 present in cattle muscle is directly proportional to its percentage in the diet and to the fat content of the diet, 2) Diet lipid content seems to be the most important factor of variation of n-6 PUFA and trans FA present in cattle muscle. Thus, meta-analysis is a useful tool to assess and summarize the knowledge to accurately predict FA composition of ruminant meat even in rearing conditions.
Fichier non déposé

Dates et versions

hal-01604399 , version 1 (02-10-2017)

Identifiants

  • HAL Id : hal-01604399 , version 1
  • PRODINRA : 383241

Citer

Dominique Gruffat, Benoît-Pierre Mourot, Denys Durand, Valérie Berthelot. Prédiction de la composition en acides gras de la viande bovine en fonction de l’alimentation des animaux par méta-analyse. 16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2016, Paris, France. ⟨hal-01604399⟩
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