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Article Dans Une Revue Fourrages Année : 2017

En Irlande : "Grazing is good for you"

Résumé

Taking advantage of its natural resources and grasslands, Ireland is developing its ruminant livestock industries. When the EU abolished milk quotas, the country established ambitious exportation goals. More than 90% of Ireland’s usable farm area is made up of grasslands that feed cows and sheep. This low-input, grass-based production system is less vulnerable to fluctuations in the global market. Grassland use has been optimised in three ways: i) by adopting grouped spring calving, which should be enhanced via genetics-based breeding; ii) by carefully developing logical field patterns; and iii) by strictly managing grasslands in accordance with the principles outlined in this study. Knowledge transfer is based on a unique and efficient R&D tool that disseminates information via a network of discussion groups.
En Irlande, la surface agricole utile est composée à plus de 90 % de prairies valorisées par des bovins et des ovins. Le système de production à bas intrants, basé sur l’herbe, permet de résister aux fluctuations des marchés mondiaux. La valorisation de l’herbe est optimisée grâce i) à des vêlages groupés au printemps, que des choix en matière de génétique animale devraient faciliter, ii) à un parcellaire cohérent et aménagé, et iii) à une gestion du pâturage rigoureuse dont les principes sont ici présentés. Le transfert des connaissances est basé sur une structure de Recherche - Développement unique, efficace et dont l’outil de diffusion essentiel est constitué de cellules d’échanges appelées « discussion groups ».
Fichier non déposé

Dates et versions

hal-01595563 , version 1 (26-09-2017)

Licence

Copyright (Tous droits réservés)

Identifiants

  • HAL Id : hal-01595563 , version 1
  • PRODINRA : 406247
  • WOS : 000407189700004

Citer

Luc Delaby, M. O'Donovan, B. Horan. En Irlande : "Grazing is good for you". Fourrages, 2017, 230, pp.115-122. ⟨hal-01595563⟩
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