E. Albanell, G. Caja, and J. Plaixats, Characterization of Spanish carob pod and nutritive value of carob kibbles, Options Mediterranéennes, vol.16, pp.135-136, 1991.

I. Battle and J. Tous, Carob Tree (Ceratonia siliqua L.) International Plant Genetic Resources Institute, 1997.

F. S. Calixto and J. Cañellas, Components of nutritional interest in carob pods (Ceratonia siliqua), Journal of the Science of Food and Agriculture, vol.9, issue.12, pp.1319-1323, 1982.
DOI : 10.1002/jsfa.2740331219

J. E. Coit, Carob culture in the semi-arid southwest, 1949.

H. Commissariat, . Eaux, and . Forêts-et-À-la-lutte-contre-la-désertification, Etude de la filière caroubier dans le Dir de Beni Mellal, 2014.

F. Guessous, A. Hilali, and J. Wl, Influence du taux d'incorporation de la pulpe de caroube sur la digestibilit?? et l'utilisation des rations par des ovins ?? l'engraissement, Reproduction Nutrition D??veloppement, vol.28, issue.1, pp.93-94, 1988.
DOI : 10.1051/rnd:19880109