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In this work, we give a new semantics to the notion of additivity as embodied by several discourse markers and particles in French: et, de plus and d'ailleurs. The common property of these di erent elements is the notion of independence of their arguments. We show that existing accounts of additive particles fail to do full justice to this notion of independence, and we propose a new semantics for and that captures this notion in a Bayesian fashion. We then evaluate the applicability of this analysis to de plus and d'ailleurs and show that, unlike et, these elements are strongly argumentative: they make an explicit reference to an external issue that is disputed in the current conversation.
Pour définir leur identité, les ostéopathes mettent fortement en valeur le récit des origines et la mémoire de leur fondateur, A.T. Still. Cette narration donne parfois lieu à des formes de ritualisation qui ne sont pas sans rapport avec des rites d'ordre religieux. A partir de l'observation de plusieurs situations dans des stages de formation organisés par des ostéopathes européens, les paradoxes d'une mémoire très investie affectivement sont explorés. Par le récit, c'est la figure du fondateur et la lignée qui l'unit aux ostéopathes contemporains qui sont mises en valeur tandis que le contenu de croyance fait l'objet d'une transmission beaucoup plus incertaine. Cette mémoire réussit le tour de force de faire de la référence à un auteur le gage d'une authenticité tout en récusant le contenu de son enseignement.
This paper examines the conditions of emergence of a hub in the distribution of wine. We illustrate this through a detailed discussion of wine distribution in Eastern Asia and an examination of the case of Hong Kong as an emerging regional wine hub. Indeed, the Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) Government has imposed zero import tax on wine since June 2008. Since then, the city has attracted a large volume of wine from foreign countries and established a wine bond warehouse in the Asia-Pacific. In total, only 16% of the wine has served for local Hong Kong consumption, with 84% being transshipped to Macau and Mainland China. Well positioned at the heart of Chinese business diaspora with good global connections, Hong Kong is currently capturing important value from wine trade. But its position may be threatened by competing hubs (i.e. Singapore), if these are able to adapt to the needs of the rapidly changing market of wine. To analyze this situation, this paper uses the concept of agility, explaining how market knowledge, flexibility and responsiveness are key elements for regional competitiveness.
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